Pomešajte jedan limun i kašiku maslinovog ulja i koristićete ovu mešavinu do kraja života, evo zašto …

Kombinacija limunovog soka i maslinovog ulja se koristila za tretiranje raznih boljki još od antičkog doba.
Uz pomoć ovog napitka možete iščistiti telo od svih tih štetnih toksina. Vaša energija će biti na visokom nivou i osećaćete se osveženo tokom celog dana! Samo pomešajte jedan limun sa jednom kašikom maslinovog ulja i koristićete ovo do kraja svog života!

Maslinovo ulje je takođe bilo poznato kao „tečno zlato“ među Grcima i Rimljanima u antičko doba. Pošto sadrži masne kiseline koje imaju sposobnost da efikasno tretiraju loš holesterol i iščiste ceo organizam, njegova vrednost se izuzetno cenila. Maslinovo ulje bi trebalo biti deo svačijeg režima ishrane.

Limun takođe sadrži brojna lekovita svojstva. Pun je antioksidanata, hranljivih materija i vitamina poput fosfora, kalijuma, vitamina B, belančevina, ugljenih hdrata i mnogih drugih.

  1. Konstipacija

Kombinacija limuna i maslinovog ulja može služiti kao savršen lubrikant za digestivni trakt. Ova mešavina može aktivirati funkciju žučne kese i jetre. Ovaj efikasan lek služi takođe i kao moćni antioksidant, eliminiše toksine i poboljšava probavu.

  1. Reuma

Ovaj neverovatan napitak takođe poseduje snažna antiupalna dejstva. Njegovim konzumiranjem mogu se čak izlečiti i bolovi u zglobovima, a treba ga ispijati ujutru na prazan stomak, pre doručka.

  1. Balansiranje žuči jetre i žučne kese

Konzumiranjem ovog napitka ujutru na prazan stomak možete sprečiti i zaustaviti stvaranje kamena u žuči. Kombinujte maslinovo ulje, limunov sok i vodu i ovaj napitak ispijte sat vremena pre doručka. Na ovaj način možete očistiti vašu jetru, bubrege i žučnu kesu od toksina.

    1. Kardiovaskularni problemi
Masne kiseline koje mogu ukloniti višak lošeg holesterola i reaktivirati cirkulaciju se mogu pronaći u maslinovom ulju i one su izuzetno važne za zdravlje našeg tela. Rezultati ovog napitka će vas oduševiti! Isprobajte ga već danas!

Izvor:haber.ba

Translate »
Inline
Inline