SMRTNA OPASNOST: Ne možete bez OVE namirnice, a otrovnija je i od cigareta!

Niste pušač? Divno! Ali, to nije dovoljno da vas sačuva od opakog kancera. Morate da obratite pažnju i na ono što jedete.
Ako ste se pitali kako to da neko ko nikad u životu nije zapalio cigaretu, a pritom je živeo zdrav život negde na selu, daleko od gradske vreve i zagađenja, može da oboli od raka pluća, sada nauka ima odgovor na to pitanje.

Čuli ste sigurno za ugljene hidrate, ali ovo niste znali…

Beli šećer je najveći krivac za nastanak raka, njegovo širenje i nemogućnost lečenja! Šećera ima svuda, od soseva, pića, alkohola, keksova, kolača i peciva! Jednostavno ga zovu nevidljivi ubica koji je GORI I OD CIGARETA u pojedinim situacijama!

šećer, kafa Foto: Profimedia/ilustracija
U pitanju su namirnice koje našem organizmu daju energiju i vitalnost. Međutim, kada se s njima preteruje, postoji opasnost od prekomernog gojenja, dijabetesa i drugih zdravstvenih problema.

Najnovija studija, objavljena u žurnalu Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, dokazala je dačesta konzumacija ugljenih hidrata, a naročito onih sa visokim glikemijskim indeksom – poput belog hleba, kornfleksa, ekspandiranog pirinča – povećava rizik od raka pluća za neverovatnih 49 odsto.

Što je najgore, posebno su ugroženi upravo nepušači, jer kako statistike pokazuju, bitku sa ovom bolešću izgubi 12 odsto baš onih osoba koje su se sve vreme čuvale od duvanskog dima.

One thought on “SMRTNA OPASNOST: Ne možete bez OVE namirnice, a otrovnija je i od cigareta!

  • svibanj 22, 2016 at 11:55 pm
    Permalink

    HVALA VAM NA OVOM OBJASHNJENJU. NAJZAD JE NEKO SMEO DA PROGOVORI ISTINU. HVALA

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Translate »
Inline
Inline