Poruka jednog starca za mnoge je najbolji komentar na internetu ikada i promenit će vašu svest

Život nam ne nosi uvijek samo lijepe trenutke, ali to ne znači da trebate odustati. Možete imati neke probleme, osjećat se loše, ali ne smijete odustati. Pomislite samo koliko ljudi ima gore probleme, pa opet hrabro nastavljaju dalje i bore se kroz život.

Nemojte se povlačiti u sebe, družite se, potražite pomoć. Prije 7 godina je neko na Redditu zatražio pomoć komentarom: “Moj prijatelj se upravo ubio. Ne znam šta da radim. Molim vas, pomozite mi.”

Tada je dobio odgovor od jednog starog čovjeka koji je mnoge podigao i ohrabrio: ” Ja sam veoma star, što znači da sam živio duže od meni dragih ljudi. Volio bih da kažem kako se možete naviknuti, ali nećete. Ja nisam.

Svaki put kada neko umre, to napravi rupu u meni.Ne želim da mi postane svejedno jer su ožiljci spomenik moje ljubavi.

Što se tiče tuge, ona dolazi u valovima. Kada se desi brodolom, počnete se gušiti, a oko vas je haos. Sve što pluta oko vas podsjeća vas na ljepotu koju ste imali, a više je nema. I sve što možete učiniti je da plutate.

Nađete neki dio od olupine i čvrsto se uhvatite za to. Možda je to neko sjećanje, možda fotografija, ali trebate nastaviti plutati, ostati živi.

Kasnije će talasi postati sve manji, a razmak između njih veći. Kada vas udari, bićete mokri, plutat ćete, ali ćete preživjeti. A onda će doći i drugi talasi. I njih ćete isto preživjeti. Ako ste sretni bit ćete puni ožiljaka.”

 

 

Izvor:skandalstars.rs

Translate »
Inline
Inline