Kada ste posljednji put OČISTILI JASTUKE na kojim spavate? Uradite to ODMAH !!!

Svi smo promijenili i oprali naše plahte i jastučnice, ali malo ko obraća pažnju na jastuke. Međutim, stručnjaci predlažu čišćenje jastuka najmanje 3 puta godišnje kako bi se izbjegli zdravstveni problemi.

Sjećate li se kada ste posljednji put oprali jastuke? Ni mi. Mijenjanje jastučnice često nije dovoljno da budete zaštićeni. Jastuke morate oprati dva puta godišnje i redovno ih promijeniti.

Ako vaši jastuci mogu da se čiste u stroju za pranje rublja, stavite dva od njih i operite ih. Preporučujemo stavljanje dva jastuka u mašinu, kako bi ih zaštitili od bubnja perilice rublja.

Vi ste sigurno primjetili žutu boju na jastucima nakon nekog vremena. Da bi vaš jastuk bio biserno bijel, stavite ga u stroj za pranje rublja uz so za bijeljenje u prahu, malo tople vode, deterdženta za redovno pranje u prahu i 2-3 žlice sode bikarbone. Prije pranja jastuka, provjerite etiketu i operite ih na najvišoj temperaturi. Kada se proces završi, stisnuti ih lijepo da bi se nakon toga brže osušili. Osušite jastuke vani i nikada ih ne koristite dok nisu potpuno suhi.

izvor:alternativnamedicina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Translate »
Inline
Inline