EVO ZAŠTO BI TREBALI DA ISPIRETE KOSU JABUKOVIM SIRĆETOM!!!

Spektar ljekovitih svojstava jabukovog sirćeta je zaista širok – utiče povoljno na nivo šećera i holesterola u krvi, podstiče mršavljenje, a odlično je i za detoksikaciju. Tu se ne završavaju blagodeti jabukovog sirćeta – možete ga koristiti i da kosi i koži glave pružite bolju njegu.

Evo zbog čega bi trebalo kosu ispirati jabukovim sirćetom:

Reguliše pH ravnotežu kose i kože glave

Mnogi komercijalni proizvodi za njegu kose mogu imati negativan uticaj na kosu i kožu glave i učiniti ih suvim. Ispiranjem kose jabukovim sirćetom vraćate idealanu pH ravnotežu.

7421

Štiti kutikulu

Rezultat ispiranja kose jabukovim sirćetom može biti glatka, meka i sjajnija kosa. Sirće štiti vlasi kose i sprečava isušivanje i nastanak procvjetalih krajeva.

Neutrališe perut, iritiranost kože glave i svrab

Jabukovo sirće ima antibakterijska i antigljivična svojstva koja djeluju blagotvorno na kožu glave.

Deluje kao regenerator

Jabukovo sirće može razmrsiti vašu kosu i djeluje poput regeneratora.

Podstiče rast kose

Jabukovo sirće može podstaći rast kose tako što neutrališe bakterije koje sprečavaju rast kose. Takođe, sirće podstiče cirkulaciju krvi do folikula, jača koren i podstiče rast kose.

Kako da isperete kosu jabukovim sirćetom

Najvažnije je da izaberete kvalitetno jabukovo sirće, najbolje je organsko sirće koje nije pasterizovano. Supstance koje padnu na dno boce sirćeta sadrže korisne enzime, bakterije, pektin i minerale zbog kojih je jabukovo sirće odlično za vaše zdravlje. Zbog toga prije upotrebe obavezno promućkajte flašu sa sirćetom.

4774

Rastvor za ispiranje

Sastojci:

šolja vode

2 kašike jabukovog sirćeta

Pomiješajte sirće i vodu i sipajte u bocu s raspršivačem. Ako pravite veću količinu, zadržite istu razmjeru vode i sirćeta. Nakon uobičajenog šamponiranja i ispiranja kose vodom, poprskajte rastvorom kosu i umasirajte u kožu glave. Vodite računa da vam rastvor ne uđe u oči. Ostavite nekoliko minuta, pa dobro isperite kosu.

izvor:brzoikusno.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Translate »
Inline
Inline